
Ocvrta slanina in sezonska zelenjava v tradicionalni slovenski ajdovi kaši so prijetna sprememba na dnevnem jedilniku.
- Na olivnem olju prepražimo čebulo.
- Počasi dodajamo narezano zelenjavo.
- Po 3 minutah dodamo ajdovo kašo in česen, zalijemo z jušno osnovo ali vodo, začinimo in počasi kuhamo.
- Slanino narežemo na trakce in jih v vroči teflonski ponvi spečemo.
- Pred serviranjem dodamo nariban parmezan in potresemo s slanino.
Ajdova kaša z zelenjavo in ocvrto slanino




Sestavine
- 200 g ajdove kaše Zlato polje ali Natura
- oljčno olje
- 100 g korenja
- 100 g šampinjonov
- 100 g zelene paprike
- 100 g bučk
- 80 g čebule
- 2 stroka česna
- 100 g slanine
- 50 g parmezana
- sol, poper Maestro
- rožmarin Maestro