• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. V ponvi segrejemo malo olja in na njem popečemo ribja fileja, približno 2 minuti na vsaki strani, da je meso skoz in skoz pečeno, a še sočno. Pečeno ribo razkosamo, pri tem odstranimo morebitne kosti, in ribo prihranimo.
  2. Testenine kuhamo v obilo osoljenega kropa 5 minut, da so še al dente, nato jih odcedimo in prihranimo malo vode od kuhanja.
  3. Testenine vrnemo v kozico z nekaj žlicami vode od kuhanja ter na hitro vmešamo razžvrkljane rumenjake, naribano limonovo lupinico in sok. (Kozice ne pristavimo na štedilnik, ker rumenjaki ne smejo zakrkniti, ampak se morajo na vročih testeninah skuhati le toliko, da postanejo kremasti.) Nežno vmešamo še postrv ter oplaknjene in odcejene kapre, nato zabelimo z malo dobrega oljčnega olja. Vmešamo špinačo, drobnjak in kozji sir ter solimo in popramo po okusu. Po želji pokapljamo s še malo olja.

Ali ste vedeli

Ajdove testenine so tradicionalne tudi v italijanski in japonski kuhinji. V Italiji jim rečejo pizzoccheri, znamenita je jed iz doline Valtelline, za katero jih z ohrovtom in lokalnim sirom zapečejo v pečici. Na Japonskem pa poznajo rezance soba, ki so eno od najbolj priljubljenih živil.

Ajdovi rezanci s postrvjo

(0)
Loading...
Lahko 30 min Glavna jed
Št. oseb: 4

Sestavine

  • 2 večja fileja postrvi (po 150 g)
  • 400 g valjanih ajdovih rezancev Zlato polje
  • 4 bio rumenjaki
  • lupinica 1 bio limone in 1 žlica limonovega soka
  • 2 žlički soljenih kaper
  • oljčno olje
  • 200 g mlade špinače (ali rukole)
  • 2 žlički drobnjaka Maestro
  • 150 g nadrobljenega kozjega sira
  • sol in poper Maestro

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.