Inspiracija je najpomembnejša začimba.

Preživel bi lahko s staranim sirom, dobrim kruhom in vloženimi kumarami.

Najpomembnejše se mi zdi, da so surovine, ki jih uporabim, res vrhunske kakovosti in sveže.

Uveljavil se je kot vodilni slovenski agrarni ekonomist. Velikokrat komentira stanje v kmetijsko-živilski panogi, pri čemer je pogosto tudi zelo kritičen. V svoji kuhinji prisega na domače in kakovostne surovine.  

Testenine ali riž?

Raje jem riž, saj sem se med študijem v Veliki Britaniji veliko družil z Nepalci. V zadnjih letih sem bil tudi dvakrat na daljšem študijskem obisku na Japonskem, kjer so mi vcepili občutek svetosti riža.

Čokolada ali bonboni?

Raje jem čokolado kot bonbone, še posebej rad imam Gorenjko.

Kaj najraje skuhate svoji družini?

Znan sem po tem, da kuham najboljše enolončnice.

Nam izdate trik za hitro pripravo kosila?

Vse enolončnice se hitro pripravi. Najpomembnejše se mi zdi, da so surovine, ki jih uporabim, res vrhunske kakovosti in sveže. Če je le mogoče, uporabim surovine z domačega, maminega ali taščinega vrta.

Brez katere začimbe ne morete živeti?

Inspiracija je najpomembnejša začimba. Pri kuhanju je zelo pomembna energija, s katero kuhamo, sicer pa uporabljam široko paleto začimb.

Slovenska kuhinja ali eksotični okusi?

Pri kuhanju mi modna revija ni všeč, tako da prisegam na klasiko. Ko potujem, poskusim lokalne zadeve, sicer pa doma ne kuhamo eksotične hrane. Med prijatelji slovimo kot »meat family.« Vedno izberemo najboljše meso in tudi pripraviti ga znamo, kar je še pomembnejše.

S katero hrano se najraje razvajate?

Najraje jem sire. Preživel bi lahko s staranim sirom, dobrim kruhom in vloženimi kumarami.