Ali lahko uporabim strjen med za medenjake?

Naraven med sčasoma kristalizira, postane trd, težko mazav, pravimo mu strd. Od razmerja med sladkorji v medu je odvisno, kako hitro bo med kristaliziral. Med z večjim deležem fruktoze v primerjavi z drugimi sladkorji kristalizira počasneje in obratno. Gre za povsem naraven proces staranja medu.

Na hitrost kristalizacije vpliva tudi dostopnost kristalizacijskih jedeh v medu, pogostost mešanja, embalaža in še več drugih dejavnikov.

Strd uporabimo v pecivih brez slabe vesti in posebnih težav. S segrevanjem do 40 stopinj Celzija med znova postane tekoč in ga uporabljamo kot vsak drug med.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.