Ali nosečnica sme uživati šunko in hren?

Velikonočna hrana je lahko trn v peti večini nosečnic. Predvsem je težava v povišani količini soli (šunka, klobase), ki povzroča otekanje nog, zato velja pri tem previdnost. Najbrž je rezina šunke pri nedeljskem zajtrku povsem dovolj; če ne gre drugače, zmanjšajte količino soli v ostali kuhani hrani preko dne.

Prav tako za nosečnice ni priporočljivo uživanje večjih količin hrena, saj vzdražijo želodčno sluznico in povzročajo kratkotrajno slabost. Hren naj bo v nosečnosti začimba.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.