
Sladice iz žitnih izdelkov so izvrstnega okusa in hitro pripravljene. Recept za mousse iz bele polente vas zagotovo ne bo pustil ravnodušne.
- Polento skuhamo na mleku, ki smo ga začinili z vanilin sladkorjem in ohladimo.
- Jajci in sladkor stepemo nad vodno kopeljo tako, da dobimo jajčno kremo in ohladimo.
- V ohlajeno jajčno kremo vmešamo polento in dodamo še stepeno smetano.
- Serviramo v kozarce in postavimo v hladilnik za 5 ur. (Če nimamo dovolj časa, damo za kakšno uro v zamrzovalnik.)
- Pol manga narežemo na majhne kocke, ostalo polovico pa zmiksamo s sokom pomaranče, stresemo h kockam in ohladimo.
- Preden postrežemo, dodamo mangovo omako na polentin mousse.
Bela polenta mousse z mangovo omako




Sestavine
- 3 žlice bele polente Zlato polje
- 3 dl Alpskega mleka
- 1 vanilin sladkor Dolcela
- 2 jajci
- 2 žlici sladkorja
- 3 dl Alpske smetane MU
- sol
- mango
- pomaranča