
Lahka zelenjavna juha s številno sezonsko zelenjavo in domačo jušno zakuho tekne ob vsaki priložnosti.
- Čebulo drobno nasekljamo, ostalo zelenjavo operemo in jo narežemo na pol centimetra debele kocke.
- V loncu segrejemo olje, zarumenimo čebulo in malo podušimo zelenjavo ter prelijemo z vodo.
- Dodamo začimbe in počasi kuhamo pod vreliščem približno 1 uro.
- Solimo in popramo po okusu.
- Na koncu v juho stresemo še fideline in pokuhamo, da se zmehčajo.
Bistra zelenjavna juha z rezanci




Sestavine
- 5 dag čebule
- 5 dag korenčka
- 5 dag nadzemne kolerabe
- 5 dag cvetačnih cvetkov
- 5 dag pora
- 5 dag stebelne zelene
- 5 dag korenine peteršilja
- 1 lovorjev list Maestro
- 1 šop drobnjaka
- sol
- poper Maestro
- timijan Maestro
- rezanci fidelini Zlato polje - Grande