
Kuskus je klasika afriške kuhinje, ki jo lahko pripravite na najrazličnejše načine. Predlagamo zmagovalno kombinacijo z morskimi školjkami.
- Kuskus pripravimo po navodilu iz vrečke.
- Dodamo mu olivno olje, da se ne sprime in ohladimo.
- K ohlajenemu kuskusu dodamo narezano stebelno zeleno, narezane beluše, češnjevec, kislo smetano ter začinimo.
- Školjke počasi blanširamo v mešanici masla in olivnega olja, zraven dodamo še strok česna in peteršilj ter pokapljamo z limoninim sokom.
Blanširana dagnja s kuskus solato




Sestavine
- 12 večjih polovičk dagenj
- 1 limona
- 120 g stebelne zelene
- olivno olje
- sol, poper Maestro
- 120 g belušev
- 100 g češnjevca
- 60 g kuskusa Zlato polje
- koper Maestro
- 50 g kisle smetane
- 50 g masla
- strok česna
- peteršilj Maestro