
- Na olivnem olju in maslu prepražimo sesekljano šalotko, sesekljan česen, dodamo riž, osteklenimo.
- Zalijemo z vinom, pokuhamo, dodamo rakce, začinimo in počasi zalivamo z jušno osnovo.
- Ko je riž napol kuhan, dodamo na kocke narezane cukine. Proti koncu pa v rižoto vmešamo še bučni pire, odstavimo.
- Pred serviranjem pa vmešamo še kocke masla in nariban parmezan.
Bučkina rižota z rakci




Sestavine
- 1 šalotko
- strok česna
- olivno olje
- 20 g masla
- 200 g riža Arborio Zlato polje
- 1 dcl belega vina
- 200 g očiščenih rakovih repkov
- 150 g bučk (cukinov)
- sol
- poper Maestro
- 4–5 žlic bučnega pireja iz rumenih buč (hokaido, maslenka)
- parmezan
- 30 g masla v kockah