
- Bučo olupimo, očistimo in zrežemo na kocke. Segrejemo olje v večjem loncu in popražimo bučo do zlatorumene barve. Zalijemo jo z vodo toliko, da je vsa buča pokrita. Dodamo nasekljan ingver, celo vejico mete, nasekljan koriander ter solimo in popramo.
- Ko je buča kuhana, jo pretlačimo čez fino cedilo (z vodo, v kateri se je kuhala). Vrnemo na štedilnik in jo segrejemo do vrelišča, odstavimo in s paličnim mešalnikom vmešamo maslo.
- Kostanj segrevamo v smetani toliko, da se zmehča, odstavimo in ohladimo. Ko je kostanj ohlajen, ga na grobo nasekljamo.
- Testo zvaljamo na 1 cm debelo in ga zrežemo na 20 cm široke trakove. Namažemo s kostanjem, na vrh položimo pršut in zvijemo v tanko ruladico. Pečemo na 190 °C do zlatorumene barve.
Bučna juha s pršutom in praženim kostanjem




Sestavine
- 1 hokaido bučo
- 1 zavitek listnatega testa Žito - Hokus
- 1 jedilno žlico svežega ingverja
- 10 g sveže mete
- 200 g kuhanega kostanja
- 2 dl sladke smetane za kuhanje Mu Cuisine
- 10 rezin pršuta
- 50 g masla Mu Cuisine
- 10 g koriandra
- sol
- poper Maestro