• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. V kozici zavremo 2 skodelici vode, jo solimo, vanjo vsujemo bulgur in kvinojo ter pokrito nežno kuhamo 20 minut oziroma toliko časa, da se vsrka tekočina. Odkrijemo, pokrijemo s čisto krpo in spet pokrijemo s pokrovko. Pustimo stati 10 minut.
  2. Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo pekač. Bulgur in kvinojo pomešamo z žlico oljčnega olja in razporedimo v pekač.
  3. Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo trda stebla in ga skuhamo v sopari, nato ga dobro odcedimo in grobo narežemo ter damo v skledo.
  4. V ponvici segrejemo še žlico olja in na njem popražimo česen. Dodamo ga k ohrovtu, nato dodamo še 2 žlici olja, peteršilj, čičeriko, ki smo jo predhodno skuhali po navodilu iz embalaže, solimo in popramo.
  5. Ohrovt razporedimo na bulgur in kvinojo, obložimo z nadrobljeno feto in pečemo približno 30 minut. Ponudimo vroče.

Bulgur in kvinoja z ohrovtom in čičeriko iz pečice

Loading...
Lahko 1 ura Predjed
Št. oseb: 4

Sestavine

  • ½ skodelice bulgurja Zlato polje
  • ½ skodelice rdeče kvinoje Zlato polje
  • sol
  • oljčno olje
  • 450 g kodrolistnega ohrovta
  • 3 veliki stroki česna, drobno sesekljani
  • 1/2 skodelice predhodno skuhane čičerike Natura
  • peteršilj
  • poper Maestro
  • 100 g sira feta

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.