
- V kozici zavremo 2 skodelici vode, jo solimo, vanjo vsujemo bulgur in kvinojo ter pokrito nežno kuhamo 20 minut oziroma toliko časa, da se vsrka tekočina. Odkrijemo, pokrijemo s čisto krpo in spet pokrijemo s pokrovko. Pustimo stati 10 minut.
- Pečico segrejemo na 180 °C in namastimo pekač. Bulgur in kvinojo pomešamo z žlico oljčnega olja in razporedimo v pekač.
- Kodrolistnemu ohrovtu odstranimo trda stebla in ga skuhamo v sopari, nato ga dobro odcedimo in grobo narežemo ter damo v skledo.
- V ponvici segrejemo še žlico olja in na njem popražimo česen. Dodamo ga k ohrovtu, nato dodamo še 2 žlici olja, peteršilj, čičeriko, ki smo jo predhodno skuhali po navodilu iz embalaže, solimo in popramo.
- Ohrovt razporedimo na bulgur in kvinojo, obložimo z nadrobljeno feto in pečemo približno 30 minut. Ponudimo vroče.
Bulgur in kvinoja z ohrovtom in čičeriko iz pečice




Sestavine
- ½ skodelice bulgurja Zlato polje
- ½ skodelice rdeče kvinoje Zlato polje
- sol
- oljčno olje
- 450 g kodrolistnega ohrovta
- 3 veliki stroki česna, drobno sesekljani
- 1/2 skodelice predhodno skuhane čičerike Natura
- peteršilj
- poper Maestro
- 100 g sira feta