
- Mleto meso začinimo z začimbami, solimo in popramo ter oblikujemo 4 velike čevapčiče. Vsakega zavijemo v 4 rezine slanine in v plastično folijo ter postavimo v hladilnik za pol ure.
- Na hitro čevapčiče popečemo v ponvi samo toliko, da dobi slanina malo barve.
- Testo razvaljamo in zrežemo na 4 dele. Namažemo ga s kajmakom in vanj zavijemo čevapčiče.
- Testo z vilicami nekajkrat prebodemo in pečemo v pečici, segreti na 170 stopinj približno 25 minut, oziroma toliko časa, da testo postane zlatorjave barve.
- Obe papriki očistimo in vsako posebej s svojimi sestavinami sesekljamo s paličnim mešalnikom ali sekljalnikom ter pretlačimo čez cedilo.
- Pečene čevapčiče postavimo na rukolo in poleg postrežemo omaki.
“Čevapi” v testu s kajmakom




Sestavine
- 600 g govejega mletega mesa
- 500 g zamrznjenega listnatega testa Žito
- 250 g kajmaka
- 16 rezin slanine
- 1 čajno žličko muškatnega oreščka Maestro
- 1 čajno žličko kumine Maestro
- 1 čajno žličko cimeta Maestro
- sol
- poper Maestro
- 100 g rukole
Omak’ca za moške s paradižnikom:
- 1 rdečo papriko
- 2 dl olivnega olja
- 5 češnjevih paradižnikov
Omak’ca za moške s česnom:
- 1 zeleno papriko
- 2 dl olivnega olja
- 2 stroka česna