
- Rdečo čebulo narežemo na kolobarje in jo počasi pražimo na olivnem olju, vmes jo zalivamo z vodo in dušimo približno 15 minut.
- Čebulo spasiramo, dodamo na kocke narezano papriko in korenje, koruzo in rdeč fižol ter v kozici prepražimo. Dodamo lečo in jo zalijemo s pelati.
- Počasi kuhamo do mehkega, vmes postopoma po malem zalivamo z vodo.
- Na koncu ločeno prepražimo še na kocke narezano panceto in z njo zabelimo lečo.
- Za sladico skuhamo borovničeve cmoke, ki jih postrežemo z rjavim sladkorjem in pimentom.
Čili z lečo




Sestavine
- 200 g rdeče leče
- 1 rdeča čebula
- 3 sladki feferoni
- 1 čajna žlička čilija v prahu Maestro
- 100 g pancete
- 1 zelena paprika
- 1 korenček
- 100 g koruze
- 100 g rdečega fižola Podravka
- 100 g (pasiranih) pelatov Podravka
- 1 čajna žlička rdeče paprike v prahu Maestro
- sol
- poper Maestro
- olivno olje
Sladica
- rjav sladkor
- piment Maestro
- 8 cmokov z borovničevim nadevom Žito