
1. Vodo zavremo, rahlo posolimo in vanjo vstavimo zamrznjene cmoke. Kuhamo jih 12 do 15 min.
2. Medtem pripravimo vaniljevo omako. V kozici zavremo 400 ml mleka. V preostalih 100 ml hladnega mleka dodamo prašek za vaniljev puding in vaniljev sladkor ter gladko zmešamo z metlico. Mešanico vmešamo v vrelo mleko, zmanjšamo moč ognja in z metlico mešamo 2 minuti, da dobimo svilnato omako.
3. Kuhane cmoke ponudimo s toplo vaniljevo omako in jih po želji posipamo s kokosovimi ostružki.
Namig:
Namesto vaniljeve omake iz pudinga lahko k cmokom postrežemo puhasto in po vanilji dišečo kremo za kremšnite Dolcela, ki jo pripravimo po navodilih na embalaži, le količino vode podvojimo.
Cmoki Lino lada milk z vaniljevo omako




Sestavine
Žito Cmoki Lino lada mlečni nadev
ščepec soli
1 l mleka
½ zavitka praška za vaniljev puding Dolcela
1 zavitek vaniljevega sladkorja Dolcela
kokosovi ostružki za okras (po želji)