
1. V kozici zavremo vodo, jo rahlo posolimo in vanjo položimo zamrznjene cmoke. Kuhamo jih 12 do 15 minut.
2. V ponvi stopimo maslo in na njem z obeh strani popečemo breskove polovičke, da se segrejejo in malce porjavijo.
3. Grški jogurt dobro zmešamo z žlico medu.
4. Kuhane cmoke ponudimo s popečenimi breskvami in medenim grškim jogurtom ter posipamo s cimetom ali mletimi lešniki.
Namig:
Grški jogurt za omako lahko zamenjamo z navadnim čvrstim jogurtom ali celo s tekočim, če nam je všeč bolj tekoča omaka.. K jedi se lepo prileže tudi kepica sladoleda.Cmoki Lino lada nougat s popečenimi breskvami in medenim grškim jogurtom




Sestavine
Žito Cmoki Lino lada nougat
ščepec soli 4 vložene breskove polovičke Podravka
1 žlica masla 170 g grškega jogurta
1 žlica tekočega medu
4 ščepci mletega cimeta Maestro ali mletih lešnikov (po želji)