
Čokoladne rezine z mandlji in pistacijami so primerne za vsakodnevno sladkanje ali postrežbo gostom.
- Mlečno čokolado in lešnikov namaz stopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici (če ju topimo v slednji, ju moramo obvezno premešati vsakih 20 sekund), primešamo mandljeve lističe, zelene pistacije, sesekljan citronat, kandirane češnje in kirsch, dobro premešamo ter ulijemo v primeren model, ki smo ga predhodno obložili s plastično folijo, poravnamo in ohladimo.
- Posebej stopimo čokolado (če jo topimo v mikrovalovni pečici, jo moramo obvezno premešati vsakih 20 sekund). Pazimo, da pri pogrevanju čokolade ne pregrejemo nad 45 °C.
- Ohlajeno maso zvrnemo iz modela, odstranimo plastično folijo, jo postavimo na papir za peko in jo z vseh strani postopoma s čopičem premažemo s temperiranim čokoladnim oblivom, po sredini pa potresemo s sesekljanimi pistacijami.
- Ko se čokoladni obliv strdi, narežemo na ½ cm debele rezinice.
Čokoladne rezine figaro




Sestavine
200 g jedilne čokolade Gorenjka
120 g mlečne čokolade Gorenjka
300 g lešnikovega namaza
100 g mandljevih lističev
40 g zelenih pistacij
50 g fino sesekljanega citronata (kandirani limonini olupki)
100 g na drobne kocke narezanih kandiranih češenj
2 jedilni žlici kirscha
sesekljane pistacije