
Navzven čvrsta sladica skriva v notranjosti tekočo sredico, poleg pa se postreže še osvežilna jagodna sekanica.
- V hladilniku ohlajene modelčke premažemo s stopljenim maslom, jih ponovno postavimo v hladilnik, počakamo nekaj minut, jih ponovno premažemo s stopljenim maslom in obsujemo s kakavovim prahom.
- Čokolado stopimo v vodni kopeli ali mikrovalovni pečici, dodamo maslo, mešamo toliko časa, da se maslo stopi in čokolada postane homogena masa.
- Posebej stepamo cela jajca, rumenjake in sladkor tako dolgo, da dobimo gosto maso, dodamo moko in stepamo še minuto.
- Stopljeno čokoladno maso nekoliko ohladimo in ji v intervalih primešamo stepeno jajčno maso, da dobimo homogeno biskvitno maso.
- Z maso do ¾ napolnimo premazane in s kakavom obsute modele ter jih pri 180 °C pečemo 10–12 minut.
- Narastke stresemo iz modelov, jih postavimo na poljubno okrašene krožnike, obsujemo z jagodno sekanico in ponudimo.
Posebnost teh narastkov je, da se narastek v sredini ne strdi, in ko ga prerežemo, iz njega izteka nekaj čokoladne mase.
Čokoladni porcijski narastek z jagodno sekanico




Sestavine
Biskvit
150 g jedilne čokolade Gorenjka
150 g moke
150 g rjavega sladkorja
150 g masla ali margarine
3 jajca
3 rumenjaki maslo ali margarina za mazanje modelčkov
kakav v prahu Gorenjka za obsutje modelčkov
Jagodna sekanica
200 g svežih jagod
80 g sladkorja
0,5 dl viskija