
- Jajca močno stepemo s sladkorjem v prahu ter soljo. Maslo ter temno čokolado damo v posodo ter počasi ogrejemo na največ 40 °C, da se stopi.
- V drugo posodo damo suhe sestavine. V stepena jajca umešamo stopljeno čokolado z maslom, nežno premešamo ter dodamo suhe sestavine. Premešamo.
- Vlijemo v štirikotni pekač velikosti 18 x 18 cm. Pečemo 15 minut v ventilacijski pečici na 180 °C. Vzamemo ven in ohladimo.
Rjavčke narežemo na 8 enakomernih delov.
Priprava domače karamele:
- Sladkor v kozici počasi stopimo do zlatorjave barve in dodamo smetano, ki smo jo predhodno dobro segreli. Počasi mešamo, da se ves sladkor stopi. Ko je sladkor raztopljen, je karamelna omaka kuhana.
- Rjavčke posujemo s slanimi arašidi ter prelijemo s karamelno omako.
Namig: Če želite sladico popestriti, uporabite temno čokolado Gorenjka z okusom (arancini, brusnica, malina).
Pri rjavčkih je pomembno, da jih ne prepečemo, saj lahko postanejo suhi. Morajo ostati kremasti in mehki, da se kar stopijo v ustih.
Čokoladni rjavčki s karamelo




Sestavine
Recept je za 8 kosov.
Za rjavčke potrebujemo:
- 90 g moke iz Pražit Žito
- 3 jajca
- 190 g sladkorja v prahu
- ščep soli
- 185 g masla
- 200 g čokolade Gorenjka Chef (45 % kakava)
- 20 g kakava v prahu Gorenjka Chef
- 75 g temne čokolade Gorenjka (70% kakava), narezane na koščke
- 75 g bele čokolade, narezane na koščke
Domača karamela:
- 100 g belega sladkorja
- 100 ml sladke smetane