
- Cvetačo skuhamo v slanem kropu. Vode ne odlijemo stran, ampak jo prihranimo za pozneje. Iz cvetače naredimo pire. ¼ cvetače vzamemo stran, ostalo pa stresemo nazaj v vodo, v kateri se je kuhala cvetača. Juho še začinimo, dodamo sladko smetano.
- Iz ¼ cvetačnega pireja naredimo nadev. Najprej malo karameliziramo cvetačo na maslu (počasi jo pražimo, da postane svetlo rjava), ohladimo.
- Rakce očistimo in sesekljamo, vmešamo jih k pireju ter začinimo.
- Vlečeno testo narežemo na 6 x 6 cm velike kvadratke, premažemo jih z maslom ter nadevamo z nadevom. Zavijemo in jih spečemo na 200 °C tako, da postanejo zlato rumene barve. Postrežemo jih poleg juhe.
Cvetačna kremna juha s cigarami iz vlečenega testa s karamelizirano cvetačo in rakci




Sestavine
- 500 g cvetače
- muškatni oreh Maestro
- sol
- poper Maestro
- 2 dcl sladke smetane Mu Cuisine
- 100 g očiščenih rakcev
- 1 list vlečenega testa Žito - Hokus
- maslo za premaz