Piškote lahko zavijemo v lep prtiček in lično zložimo v škatlo, lahko jih zložimo v steklen kozarec, ki smo ga prihranili od vložene zelenjave, in pokrov pokrijemo z lepim prtičkom. 

Fotografijo ali več fotografij lahko damo v npr. lesen okvir, ki smo ga predhodno polepšali s tehniko »decoupage«.

Lahko pripravimo darilni bon, s katerim obdarovancu ponudimo neko svojo »storitev« – tisto, v čemer smo dobri, npr. če znamo dobro masirati, skuhamo okusno večerjo … Ljubiteljem kuhanja lahko pripravimo knjigo receptov.

Lastnoročno izdelana darila so lahko lepše darilo za obdarovanca kot kupljena, saj smo se za njihovo izdelavo še prav posebej potrudili. Če pa je ideja še toliko bolj izvirna, je darilo res pravo presenečenje, ki bo obdarovanca zelo razveselilo in se mu bo močno vtisnilo v spomin. Z izdelavo lastnih daril pa tudi nekaj privarčujemo. Predstavljamo vam nekaj idej za izdelavo daril.

Domači piškoti so vedno tako dišeči in mamljivi, da se jim je res težko upreti. Piškote lahko oblikujemo sami – odvisno od tega, če recept določa, kakšne oblike naj bodo piškoti – ali pa uporabimo modelčke za piškote, ki jih danes lahko kupimo v res različnih oblikah. Od zvezdic, novoletnih smrečic, do pestrega živalskega sveta. Piškote lahko nato zavijemo v lep prtiček in lično zložimo v škatlo (ki jo lahko predhodno sami še dodatno okrasimo), lahko jih zložimo v steklen kozarec, ki smo ga prihranili od vložene zelenjave, in pokrov pokrijemo z lepim prtičkom. Če bomo podarili le nekaj večjih piškotov, jih lahko preprosto le povežemo s pisanim trakom in naredimo pentljo.

Fotografije so vedno lepo in zabavno darilo, sploh če izberemo takšne, ki bodo obdarovance spomnile na lepe trenutke, ki smo jih preživeli skupaj. Fotografijo ali več fotografij lahko damo v npr. lesen okvir, ki smo ga predhodno polepšali s tehniko »decoupage«. 

Tehniko imenujemo tudi servietna tehnika, saj uporabljamo papirnate prtičke, iz katerih izrežemo željene motive, ki jih nato lepimo na izbrano površino. Tehnika »decoupage« omogoča polepšanje skoraj katerega koli predmeta – od lesenih kuhinjskih desk, do škatlic za nakit, škatel za shranjevanje čevljev, lesenih škatel za shranjevanje čajev, voščilnic, steklenic. Postopek za izdelavo si lahko pogledate tu

 Lesena škatla za shranjevanje čajev, polepšana s tehniko “decoupage”.

Modelirna masa je ena izmed snovi, ki omogoča, da izdelamo zelo različne stvari. Izdelamo lahko okraske za smrečico, okrasne predmete za okrasitev doma. Masa je primerna tudi za izdelavo različnega nakita, ki ga bo vsaka dama vedno vesela.

Lahko pripravimo darilni bon, s katerim obdarovancu ponudimo neko svojo »storitev« – tisto, v čemer smo dobri, npr. če znamo dobro masirati, skuhamo okusno večerjo … Ljubiteljem kuhanja lahko pripravimo knjigo receptov, v katero vključimo njihove priljubljene recepte. Izdelamo jo lahko popolnoma ročno ali si pomagamo z računalnikom.

Če smo se vseeno odločili, da darilo kupimo, pa ga lahko sami izvirno zavijemo. Uporabimo lahko fotografije, na katerih je obdarovanec, jih natisnemo na papir in z njim zavijemo darilo. Tako ne bo dvoma, komu je darilo namenjeno.

Pri ustvarjanju se nam vedno lahko pridružijo otroci in tako tudi sami pripravijo svoje darilo. Idej je res veliko, le malo domišljije moramo uporabiti.