
- Čokolado nasekljamo in jo skupaj s svežim sirom in 150 g sladkorja v vodni kopeli stopimo. Moko in kakav v prahu zmešamo skupaj.
- Maslo stepemo s preostalim sladkorjem (150 g), da dobimo penasto zmes, nato pa enega za drugim dodamo rumenjaka in vanilijevo sredico. Počasi dodajamo moko, pomešano s kakavom in vodo. Ponavljamo, da porabimo moko in vodo in ročno mešamo.
- Nato primešamo stopljeno čokolado in ko jo dobro premešamo, dodamo še sneg, ki smo ga stepli iz dveh beljakov. Biskvit razporedimo v dva modela za torte premera 24 cm, ki smo jih oblekli v peki papir, in pečemo 40 minut na 180 °C.
- V mleko vmešamo kakav v prahu, čokoladni liker in ga skupaj z metinimi lističi zavremo. Nato precedimo in z mešanico namočimo oblata.
- Med peko pripravimo kremo. Obe čokoladi skupaj stopimo v vodni kopeli in odstavimo z ognja. Nekoliko ohladimo in vmešamo čokoladni jogurt. Dobro premešamo in ohladimo.
- Na servirni krožnik položimo eno plast biskvita in ga namažemo s kremo. Na to damo drugo polovico biskvita in ga navlažimo.
- Za glazuro stopimo čokolado in mleko, da nastane gladka zmes. S tem prelijemo in premažemo torto in jo ohladimo čez noč v hladilniku.
Drama queen




Sestavine
Biskvit
110 g jedilne čokolade Gorenjka
130 g svežega kremnega sira
300 g rjavega sladkorja
300 g polnozrnate moke Žito
3 žlice kakava v prahu Gorenjka
100 g masla (sobna temperatura)
2 jajci
1 vanilijev strok Maestro (sredica)
175 ml mlačne vode
Navlažitev biskvita
5 dl mleka
šop svežih metinih lističev
1 žlička kakava v prahu Gorenjka
5 žlic čokoladnega likerja
Krema
150 g 70 % temne čokolade Gorenjka ali žlahtne jedilne čokolade Gorenjka
150 g mlečne čokolade Gorenjka
220 g čokoladnega jogurta
Obliv
80 g jedilne čokolade Gorenjka
3 žlice mleka