
Plast 1
Mleko s kakavom zavremo. Nato vanj počasi umešamo pšenični zdrob. Mešamo, da se zgosti in na koncu umešamo še rum. Prelijemo v vinski kozarec in postavimo na hladno.
Plast 2
Mleko s sladkorjem in vaniljo v prahu zavremo in v njem zopet skuhamo pšenični zdrob. Nato ga vlijemo v kozarec na že ohlajeno prvo plast. Postavimo nazaj v hladilnik.
Plast 3
Sladko smetano stepemo. S pomočjo vrečke nabrizgamo na vrh naše sladice in potresemo s kakavom.
Dvobarvni pšenični zdrob




Sestavine
Plast 1 – Pijana čokolada
- 200 ml mleka
- 2 čajni žlici kakava v prahu Gorenjka
- 4 žlice ruma
- 20 g pšeničnega zdroba Zlato polje
Plast 2 – Nedolžna sladkoba
- 440 ml mleka
- 2 vanilin sladkorja
- ½ stroka vanilje v prahu
- 40 g pšeničnega zdroba Zlato polje
Plast 3 – Rahla mehkoba
- 1 sladko smetano za stepanje Mu Cuisine
- 3 žlice kakava v prahu Gorenjka