• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. V kozici segrejemo olje in na njem 2 do 3 minute pražimo panceto, dodamo lovorov list in čebulo, ki jo pražimo na šibkem ognju, da oveni in postekleni. Dodamo česen in pražimo še nekaj sekund. Prilijemo juho in zavremo, dodamo jurčke in paradižnik ter kuhljamo 25 do 30 minut.
  2. Dodamo na četrtine narezane šampinjone in kuhljamo še 10 minut. Nazadnje vsujemo polnozrnate pirine jušne zvezdice in kuhamo še 3 minute. Juho začinimo s soljo in sveže mletim poprom, razdelimo na krožnike ter posujemo s sesekljanim peteršiljem in nastrganim parmezanom.

Nasvet

V juho namesto testenin lahko zakuhamo tudi piro Zlato polje, in sicer jo dodamo 20 do 30 minut pred koncem kuhanja.

Polnozrnate pirine jušne zvezdice lahko pripravimo tudi kot glavno jed ali prilogo, zlasti so všeč otrokom! Preprosto jih skuhamo v osoljenem kropu in ponudimo z najljubšo omako za testenine ali pa jih zabelimo z malo masla in postrežemo kot prilogo k mesnim in ribjim jedem. Za hitro malico ali večerjo pa jih zabelimo z maslom, mletimi orehi ali makom in sladkorjem ali medom.

Gobova juha s panceto in pirinimi zvezdicami

(0)
Loading...
Lahko 1 ura Juha
Št. oseb: 4

Sestavine

  • 50 g na kocke narezane pancete (ali dimljene slanine)
  • 1 žlica oljčnega olja
  • 1 lovorov list Maestro
  • 1 drobno nasekljana čebula
  • 1 strt strok česna
  • 1 l zelenjavne jušne osnove Podravka
  • 150 g polnozrnatih pirinih jušnih zvezdic Zlato polje
  • majhna pest suhih jurčkov
  • ½ pločevinke paradižnikov pelatov Podravka (200 g)
  • 6–8 manjših šampinjonov
  • sol in sveže mleti poper Maestro

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.