
- Na olivnem olju prepražimo nasekljan česen in šalotko, dodamo naribano korenje in dobro prepražimo.
- Jurčke zrežemo na kocke in jih dodamo čebuli ter zlato rumeno prepražimo, zalijemo z vinom in prevremo. Pomokamo, dodamo začimbe, premešamo in zalijemo z govejo osnovo ter kuhamo na počasnem ognju 20 minut. Na koncu vmešamo še kislo smetano in odstavimo.
- V omako vmešamo kuhane polžke in dobro premešamo. Stresemo v ognjevarno posodo in naredimo jamice v katere položimo rumenjake in potresemo s parmezanom. Pečemo 3–5 minut na 220 °C.
Gratinirani polžki z jurčki in jajcem




Sestavine
- 500 g polžkov Zlato polje
- 1 šalotko
- 2 stroka česna
- 200 g jurčkov
- ½ korenja
- 1 čajno žlico moke Žito
- 3 dl goveje osnove
- 1 žlico kislo smetane Mu Cuisine
- timijan Maestro
- peteršilj Maestro
- poper Maestro
- sol
- 1 dl belega vina
- 4 jajca
- 100 g starane Kranjske gaude