
- Cvetačo in ohrovt otrebimo na manjše cvetove. Vso ostalo zelenjavo zrežemo na manjše kocke.
- V loncu stopimo maslo in prepražimo vso zelenjavo, solimo, popramo ter zalijemo z vodo. Ko voda zavre, začinimo po okusu in kuhamo do mehkega. Dodamo še polžke.
- Posebej prepražimo nasekljano čebulo in česen, pomokamo in svetlo rumeno prepražimo. S prežganjem zabelimo juho in postrežemo.
Italijanska mineštra




Sestavine
- 1 krompir
- 1 korenje
- 1 manjšo kolerabo
- ½ cvetače
- ½ brokolija
- 1/3 zelene
- 100 g polžkov Zlato polje - Grande
- timijan Maestro
- šetraj Maestro
- 3 stroke česna
- 1 šalotko
- 1 jedilno žlico moke Žito
- peteršilj Maestro
- koriander Maestro
- sol
- poper Maestro
- olje
- 100 g masla Mu Cuisine