• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. Priprava testa je zelo enostavna. Sestavine damo v posodo in z rokami zgnetemo v krhko testo. Medtem ko počiva, se lotimo nadeva.
  2. V vinu, začimbah in sladkorju skuhamo očiščena ter olupljena jabolka, narezana na 4 dele. Ne kuhamo preveč, da se jabolka ne razkuhajo. Jabolka precedimo, v preostalo tekočino pa umešamo 1,5 vrečke pudinga in ga skuhamo. Začimbe prej odstranimo.
  3. Testo za pito nadevamo v namaščen model premera 22–24 cm. Iz testa naredimo tudi rob. V testeno školjko damo peki papir ter nanj do vrha natresemo suh fižol ali katero drugo stročnico. S tem pečemo v ventilacijski pečici na 170 °C približno 10 minut, ravno toliko, da se testo malo zapeče. Potem odstranimo peki papir s fižolom ter v testeno školjko zložimo jabolka. Preko njih prelijemo skuhan puding ter postavimo nazaj v pečico za 45 minut na 180 °C, brez ventilacije.
  4. Ko je torta pečena, jo ohladimo – najbolje čez noč.
  5. Naslednji dan torto vzamemo iz modela in jo okrasimo s stepeno smetano in mandljevimi rezinami, ki jih prej popečemo na ponvici. Zraven priporočamo vaniljev sladoled.

Suh fižol (ali kakšna druga stročnica), ki ga natresemo na papir za peko, preprečuje, da bi se testo napihnilo in rob sesedel.

Jabolčna torta z mandlji

Loading...
Srednje 1 ura 30 min Sladica
Št. oseb:

Sestavine

Recept je za torto premera 24 cm.

Krhko testo:

  • 125 g moke iz pražit Žito
  • 75 g masla sobne temperature
  • 75 g sladkorja v prahu
  • 1 rumenjak
  • ščepec sode bikarbone Dolcela
  • 1 vaniljev sladkor Dolcela
  • 1 jedilna žlica zdrobljenega lana Natura

Nadev:

  • 500 ml belega vina
  • 75 g sladkorja
  • žlica javorovega sirupa
  • 1,5 pudinga Dolcela, vanilja bourbon
  • 500 g jabolk (po možnosti sorte kosmač)
  • cimet Maestro
  • limonina lupinica
  • nekaj klinčkov Maestro

Okrasitev:

  • 200 ml sladke smetane
  • pest mandljevih rezin

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.