
Pire iz krompirja in graha:
- Krompir očistimo, narežemo na kocke in skuhamo do mehkega.
- Dodamo grah in meto ter kuhamo še 5 minut. Precedimo in pretlačimo skozi cedilo.
- Mleko zavremo, dodamo krompir z grahom in maslo ter z metlico dobro premešamo. Solimo po okusu.
Omaka iz lisičk:
- Čebulo nasekljamo in prepražimo na olivnem olju, dodamo narezane lisičke in dobro prepražimo.
- Dodamo nasekljan česen in peteršilj, zalijemo z belim vinom in povremo.
- Dodamo moko, prepražimo in zalijemo z jušno osnovo. Kuhamo 10 minut in solimo po okusu.
Zelenjavne zrezke spečemo po navodilih na embalaži ter jih postrežemo s pirejem in omako.
Namesto lisičk lahko uporabimo tudi sveže šampinjone, ostrigarje ali šitake.
Jesenski kolaž




Sestavine
- 4 zelenjavni zrezki Žito
- 200 g graha iz pločevinke Podravka
- 300 g krompirja
- 5 listov mete
- 1 dl mleka
- 150 g masla
- 1 čebula
- 200 g lisičk
- 2 stroka česna
- 1 šopek peteršilja
- 3 dl jušne osnove Podravka
- 1 čajna žlička moke Žito
- 1 dl belega vina
- sol