
- Ješprenjček 15 do 20 minut kuhamo v osoljeni vodi, odcedimo in dobro splaknemo. Klobaso skuhamo in ohladimo. Česen narežemo na lističe, por na kolobarje, stebelno zeleno na rezine, papriko na kocke, preostalo zelenjavo pa na rezance.
- V kozici segrejemo olje in na njem popečemo kolute kranjske klobase, česen in vso zelenjavo (približno 3 minute). Dodamo ješprenjček, solimo in popramo, premešamo in ponudimo.
Nasvet
V tej jedi lahko ješprenjček nadomestimo s piro, kamutom, ajdovo kašo ali rižem.
Ješprenj ali ješprenjček je ješprenjeva kaša, torej oluščeno ječmenovo zrnje. Iz njega skuhamo ričet, pa tudi druge enolončnice, odličen je tudi za jedi v slogu rižote in solate.
Ješprenjček s kranjsko klobaso in zelenjavo




Sestavine
- 120 g ješprenjčka Zlato polje
- 1 kranjska klobasa
- 30 g korenja
- 30 g bučke
- 30 g rumene kolerabe
- 30 g stebelne zelene
- 60 g pora
- 30 g gomoljne zelene
- 30 g rdeče paprike
- 1 strok česna
- 1 žlica oljčnega olja
- sol in poper Maestro