
Preprosta juha iz korenja in tradicionalne ribane kaše je pripravljena hitro in bo na krožniku teknila tako velim kot malim jedcem.
Zakuha: Ribana kaša s korenjem Zlato polje - Grande
- Na maslu prepražimo sesekljano čebulo, dodamo česen, olupljeno narezano korenje in krompir, zalijemo z zelenjavno osnovo, začinimo po okusu in kuhamo do mehkega.
- Juho pretlačimo skozi redkejše cedilo ali spasiramo.
- Na koncu v juho zakuhamo še ribano kašo s korenjem.
- Okus lahko obogatimo s probiotičnim jogurtom in belim vinom.
Juha iz rumenega korenja




Sestavine
- 360 g rumenega korenja
- 80 g čebule
- 120 g krompirja
- 60 g masla
- 6 dl zelenjavne osnove ali vode
- 0,5 dl probiotičnega jogurta
- 0,2 dl belega vina
- česen, drobnjak Maestro
- sol, poper, timijan Maestro