
Popestrite zelenjavno juho s hrustljavimi pirinimi kosmiči in veliko mero dišavnic.
- Margarino stopimo, dodamo sesekljano šalotko in jo na hitro prepražimo, dodamo opran čemaž (česen ali baziliko).
- Vse skupaj na hitro prepražimo, zalijemo z zelenjavno juho in nekaj časa dušimo.
- Nato čemaž malo pomokamo in ponovno zalijemo.
- Po okusu dodamo začimbe.
- Kuhamo 10 minut in s paličnim mešalnikom vse skupaj pretlačimo, prevremo in zakuhamo kosmiče.
- Juho po okusu še začinimo, dodamo sladko smetano, limonin sok in ponudimo s sesekljanim peteršiljem.
- Juha ne sme stati, zato jo takoj postrežemo.
Juha s pirinimi kosmiči in čemaževim pestom




Sestavine
- 1,2 litra zelenjavne juhe
- 80 g bio pirinih kosmičev Natura
- 50 g čemaževega pesta (ali česna ali bazilike)
- 40 g margarine
- 60 g šalotke
- žlica moke
- sok polovice limone
- morska sol
- poper Maestro
- timijan, šetraj, majaron, peteršilj Maestro
- 1 dl sladke smetane