Kako naj najlažje in najhitreje konzerviram paradižnik?

Iz presežka paradižnikov svetujem skuhati paradižnikovo omako. Zanjo narezan paradižnik dušimo z malo česna in/ali čebule, soli in oljčnega olja. Nato vročo paradižnikovo omako nepredušno vložimo v prekuhane steklene kozarce, zapremo, opremimo z nalepko in postavimo v shrambo. Zaloge je najbolje porabiti do naslednje sezone. Svež paradižnik z malo vode lahko gladko pretlačimo v mešalniku (blenderju), nato svež paradižnikov sok nalijemo v lončke, posodice in hitro zamrznemo. Takšen paradižnikov sok je potrebno porabiti v nekaj mesecih. Paradižnik je mogoče tudi posušiti, pri tem ga narežemo na rezine in postavimo na sonce, na rešetko v pečico ali na pladenj etažnega gospodinjskega sušilnika. Žal je postopek dolgotrajen, saj paradižnik vsebuje veliko soka.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.