Kako naredim košarico za kanape iz listnatega testa?

Takim košaricam pravimo volovan (franc. Vol- au-vent). Naredimo jih iz kakovostnega listnatega testa.

Testo razvaljamo in najprej izrežemo osnovno obliko (kvadratek, nazobčan krog, rožico), ki predstavlja dno košarice. Nato izrežemo še obroč ali okvir iz nove osnovne oblike, ki ji izrežemo sredino, in ga prilepimo na testeno dno z razžvrkljanim jajcem. Po želji ponovimo s še enim okvirjem, vendar po izkušnjah sodeč dobimo lepšo košarico, če nalepimo le en okvir, vendar je ta iz nekoliko debelejšega testa.

Pred peko pripravljene košarice vedno dobro ohladimo v hladilniku in dno volovana na sredini, kjer bomo nadevali, prepikamo z zobotrebcev, da se ne bo pretirano napihnil. Pečemo jih na 220 stopinjah Celzija 15–20 minut, da rahlo porjavijo. Več plasti in lepše razslojene bomo dobili, če v pečici ustvarimo paro.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.