Kako naredimo najboljše testo za pico?

Vzamemo 500 g moke, vsaj 3 dl mlačne vode, pol kocke kvasa, pol žličke soli in žlico oljčnega olja. Krepko zgnetemo testo, kakor za kruh, in pustimo pol ure počivati. Nato ponovno pregnetemo in pustimo vzhajati 2 uri. Mehko in zelo vzhajano testo zdaj tanko razvaljamo ali razpotegnemo po pekaču in obložimo z izbrano oblogo.

Najboljše, najbolj rahlo in polno arome je tisto testo, ki ni preveč slano in počasi vzhaja pri nižji temperaturi, lahko tudi preko noči v hladilniku. Lahko ga naredimo tudi večjo količino, oblikujemo kroglice testa za eno okroglo pico in jih posamič vzhajamo v hladilniku do 2 dni. Za dlje časa jih zamrznemo, nato odtalimo in obložimo kakor sveže testo.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.