Kako pravilno spečemo krvavice?

Krvavice so praktično že toplotno obdelane, za gurmanski pridih jih pred uživanjem samo zapečemo v pečici. Ključno pri tem je, da se dovolj zapeče ovitek (naravno črevo). Krvavice najlepše spečemo tako, da jih najprej nekajkrat prebodemo, postavimo na rešetko (podstavimo pekač, ki ujame med peko izcejeno maščobo), in pečemo pri 180 ºC približno 30 minut. V tem času se črevo hrustljavo zapeče in sredica dovolj ogreje, da pridobi primeren okus. Maščobe pri tem načinu ni potrebno dodajati, ker so že krvavice dovolj mastne. Če že, potem jih le na tanko premažemo z mastjo, da bo skorjica še bolj pristnega okusa in videza.

V primeru, da pečemo le eno krvavico, jo lahko damo v ponev na vročo maščobo in med peko obračamo.

Zakaj krvavice počijo? Krvavice počijo, če so bile preveč napolnjene oz. predvsem, če je bil izbran pretanek ovitek.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.