Kako pravilno spečemo krvavice?
Krvavice so praktično že toplotno obdelane, za gurmanski pridih jih pred uživanjem samo zapečemo v pečici. Ključno pri tem je, da se dovolj zapeče ovitek (naravno črevo). Krvavice najlepše spečemo tako, da jih najprej nekajkrat prebodemo, postavimo na rešetko (podstavimo pekač, ki ujame med peko izcejeno maščobo), in pečemo pri 180 ºC približno 30 minut. V tem času se črevo hrustljavo zapeče in sredica dovolj ogreje, da pridobi primeren okus. Maščobe pri tem načinu ni potrebno dodajati, ker so že krvavice dovolj mastne. Če že, potem jih le na tanko premažemo z mastjo, da bo skorjica še bolj pristnega okusa in videza.
V primeru, da pečemo le eno krvavico, jo lahko damo v ponev na vročo maščobo in med peko obračamo.
Zakaj krvavice počijo? Krvavice počijo, če so bile preveč napolnjene oz. predvsem, če je bil izbran pretanek ovitek.