Kako skuham paradižnikovo omako za testenine?

V sezoni vzamemo sveže paradižnike, jih očistimo, narežemo in prihranimo. Potem stremo ali narežemo 3 stroke česna in jih v ponvi na oljčnem olju hitro popečemo, da zadišijo. Dodamo narezane paradižnike in pokrito dušimo 30 minut, da se omaka zgosti in pridobi odličen okus. Če je potrebno, prilijemo malo vode. Nazadnje omako solimo in začinimo z baziliko.

To je osnovna omaka, ki jo obogatimo s kaprami, sardelnimi fileti, panceto, oljkami, kockami slanine, bučk ali druge zelenjave.

Še pripis: Od kakovosti in sorte paradižnika je odvisen okus omake. Nekateri so slajši in je zato tudi slajša omaka, drugi kiselkasti, nekateri bolj vodeni, drugi imajo veliko lupin. Kogar slednje motijo, naj omako precedi preko cedila ali pasirke.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.