Katero zelenjavo lahko uporabljamo v zelenih smutijih?

Če sledimo sodobnim prehranskim smernicam, kjer izbiramo le sezonsko hrano, potem je izbira zelenja največ odvisna od letnega časa. Spomladi tako izberemo regrat in razne mlade poganjke zelenjave (špinače, blitve, rukole, solate, kopriv, liste redkvic in rdeče pese), poleti dajemo prednost kumaram z lupino in brokoliju s steblom in zelenimi listi, jeseni in pozimi pa zelju in ohrovtu v različnih oblikah. V zelenih smutijih preko celega leta najdejo mesto tudi užitni pleveli, vendar je pri tem potrebno biti pazljiv in se jih naučiti prepoznavati.

Sicer pa v smutijih vedno lahko uporabimo tudi zamrznjeno zeleno zelenjavo, npr. špinačo ali blitvo.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.