Koliko maščobe naj dam jedilni čokoladi za tortni obliv?

Na 100 g raztopljene jedilne čokolade damo 50 % maščobe, prevedeno za domačo rabo 0,5 dl olja ali 50 g masla ali druge maščobe. Za zelo tanek obliv uporabimo celo 1 dl olja oz. 100 g masla. Količina zadošča za normalno veliko torto.

Ne damo vse maščobe naenkrat. Da čokoladni obliv ni preredek, vidimo na narobe obrnjeni žlici. Če se pri delovni temperaturi skozi glazuro zasveti kovina, saj čokolada spolzi z nje, je čokolada preredka, ima preveč maščobe, kar je odvisno predvsem od razmerja med kakavom, maščobo in drugimi sestavinami v čokoladi. Glazuri je potrebno dodati na 100 g čokolade 25 g.

Torto oblivamo počasi od sredine navzven, narahlo ravnamo s paleto in nadaljujemo proti robu. Za obod nalijemo malo čokolade na rob in jo polivamo preko roba, da steče po obodu. Če je čokolada pravilne temperature, nam torte ne bo treba nagibati, le narahlo poravnati s paleto po obodu.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.