• OKUS PO DOBREM
  • KRUH
  • ZAMRZNJENE DOBROTE
  • ZLATO POLJE
  • NATURA
  • MAESTRO
  • GORENJKA
  • ŠUMI
  • 1001 CVET
  • TRGOVINE
  • B2B
  • SKUPINA ŽITO
  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Sestavine, pripomočki, dekoracije ... vse za profesionalno pripravo domačih slaščic!

Obišči trgovino

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Novice vam bo pošiljala družba ŽITO prehrambena industija d.o.o., vaše osebne podatke pa bomo uporabljali skladno z našo Politiko zasebnosti.

Recepti Natisni stran Natisni stran Pošlji svoj recept Pošlji svoj recept Nazaj na seznam Nazaj na seznam

  1. Belušem obrežemo olesenele konce in jih 2 minuti blanširamo v osoljenem kropu, odcedimo in oplaknemo s hladno vodo. Nato jih osušimo, povaljamo v oljčnem olju, solimo in popramo. Segrejemo ponev in v njej v 2 minutah popečemo beluše, da se obarvajo.
  2. V kozici segrejemo pol litra vode, vsujemo polento in jo med mešanjem kuhamo na nizki temperaturi 3 minute. Dodamo nadrobljeno gorgonzolo in polovico limonove lupinice ter zmešamo, da se sir stopi. Če je polenta pregosta, dodamo malo vode. Solimo in popramo.
  3. Polento razdelimo na krožnike, vsaki porciji dodamo žlico kisle smetane in priložimo po 5 belušev. Posujemo z orehi, peteršiljem in preostalo limonovo lupinico ter pokapamo z limonovim sokom. Takoj ponudimo.

Nasvet

Namesto z beluši tako kremasto polento lahko obložimo tudi z drugo zelenjavo: mladim grahom, ki ga samo blanširamo in pretresemo na maslu s česnom, popečenimi bučkami ali papriko.

Kremasta polenta z beluši

(0)
Loading...
Lahko 30 min Predjed
Št. oseb: 4

Sestavine

  • 20 belušev
  • 2 žlici oljčnega olja
  • sol in poper Maestro
  • 100 g polnozrnate polente Zlato polje
  • 20 g masla
  • 40 g nadrobljene gorgonzole
  • naribana lupinica 1 limone
  • 2 žlici limonovega soka
  • 4 žlice kisle smetane
  • 30 g grobo nasekljanih orehov
  • 1 žlica sesekljanega peteršilja ali suhi peteršilj Maestro

Komentarji

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.

Žito d.d.

Žito, d.o.o.
Šmartinska cesta 154
1000 Ljubljana
Slovenija

Brezplačna številka: 080 30 02

T: +386(0)1 5876 100
F: +386(0)1 5403 381
E: info@zito.si
W: www.zito.si

  • Okus po dobrem

  • Aktualno
  • Recepti
  • Onkraj lonca
  • Nutricionistki svetujeta
  • Novo iz Žita
  • Žito znamke

  • Kruh
  • Zamrznjene dobrote
  • Zlato polje
  • Natura
  • Maestro
  • Gorenjka
  • Šumi
  • 1001 CVET
  • Žito skupina

  • Žito
  • Trgovine
  • B2B
  • Vse za peke in slaščičarje
  • Splošno

  • © 2019
    ŽITO Prehrambena industrija d.d.
    vse pravice pridržane.
Pošlji svoj recept

    Imate recept, ki bi ga radi delili z drugimi?

    Izpolnite spodnji obrazec in nam pošljite vaš predlog. Edini pogoj je, da recept vsebuje vsaj en Žitov izdelek. Vaš predlog bodo pregledali naši uredniki in če bo primeren, ga bomo objavili med našimi recepti.