
Čeprav okus rdeče pese mnogim ni pogodu, so vsestranski zdravilni učinki splošno znani. Spodnji recept vam bo zagotovo približal okus te vsestranske zelenjave.
- Čebulo in česen nasekljamo.
- Oboje skupaj prepražimo na olju, dodamo na kocke narezano peso, krompir, zeleno in kolerabo.
- Kratko prepražimo in zalijemo z jušno zelenjavno osnovo.
- Kuhamo cca. pol ure, dodamo kumino in limonin sok, zmiksamo s paličnim mešalnikom, po potrebi popravimo okus in zakuhamo ribano kašo.
Kremna juha iz rdeče pese z ribano kašo




Sestavine
- 10 g olivnega olja
- 10 g čebule
- 5 g česna
- 50 g zelene - gomolja
- 50 g kolerabe
- 300 g rdeče pese
- 100 g krompirja
- 6 dag ribane kaše Zlato polje - Grande
- kumina Maestro
- sol
- poper Maestro
- limonin sok