
Bi radi na pikniku poskusili še kaj drugega kot meso? Ponujamo vam odlično zamenjavo – hobotnico, ki jo postrezite na ražnjiču ob solati iz kuskusa.
- Skuhano hobotnico in jo ohladimo.
- Širši del lovk zadržimo za nabodalca, vse ostalo pa zrežemo k solati.
- Kuskus skuhamo.
- Za močnejšo aromo lahko dodamo par žlic vode, v kateri se je kuhala hobotnica in ohladimo.
- Dodamo narezano zelenjavo in začinimo.
- Iz hobotnice in narezane zelenjave naredimo poljubna nabodalca, spečemo jih na olivnem olju in položimo na solato.
Kuskus solata z ražnjičem hobotnice




Sestavine
Hobotnica:
- 1 večja hobotnica
- česen
- rožmarin Maestro
- korenje
- zelena
- poper celi Maestro
Solata:
- 60 g kuskusa Zlato polje
- 80 g češnjevca
- 80 g stebelne zelene
- olivno olje
- sok iz 2 do 3 limon
- 100 g rdeče paprike Maestro
- olivno olje
- sol, poper Maestro
Nabodalca:
- bučke
- paprika
- češnjevec
- olive črne