
Nežno ribje meso je položeno na posteljico iz pire, začinjeno z eksotičnim curryjem.
- Čebulo prepražimo na maslu, dodamo korenje, narezanega na kocke in piro.
- Premešamo in zalijemo z jušno osnovo.
- Solimo, dodamo poper in malo curryja.
- Dušimo dokler pira ni kuhana.
- Posebej na maslu opečemo lososov file in ga serviramo na krožniku skupaj s pirino prilogo.
- Posebej naredimo omako iz sladke smetane in koromačevih zelenih delov, solimo, na koncu dodamo malo oljčnega olja.
- Z ocvrto rukolo dekoriramo krožnik.
Lososov file na pirini prilogi




Sestavine
- 100 g čebule
- 40 g masla
- 250 g pire Zlato polje ali Natura
- 60 g korenja
- sol in poper Maestro
- curry Maestro
- 500 g file lososa
- 0.5 l smetane za kuhanje
- 100 g koromača
- oljčno olje