
Ko se srečajo marcipan, nektarine in vlečeno testo Žito – Hokus, ste lahko prepričani, da po nedeljskem kosilu nihče ne bo slabe volje.
- Testo namažemo z maslom, nanj položimo trak čokoladnega biskvita, ki ga navlažimo s sladko vodo.
- Na biskvit položimo olupljene in na četrtine narezane nektarine, ki jih posujemo s cimetom.
- Marcipan v mešalniku zmešamo z beljakom in ga nabrizgamo po nektarinah.
- Zavijemo zavitek in ga premažemo z maslom.
- Pečemo 8 minut pri 210˚C.
- Za vanilijevo omako zavremo mleko, sladko smetano, vanilijev sladkor in navadni sladkor ter zlijemo v mešanico rumenjaka in gustina.
- Mešamo, dokler se ne zgosti.
- Pečen zavitek postrežemo z vanilijevo omako in posipamo z malo mletega cimeta.
Marcipanov zavitek z nektarinami




Sestavine
- 2 lista vlečenega testa Žito - Hokus
- 10 dag masla
čokoladni biskvit:
- 2 nektarini
- 5 dag marcipana
- 1 beljak
- 6 dag sladkorja
- cimet Maestro
Vanilijeva omaka:
- 2 rumenjaka
- 4 žlice sladkorja
- 1 vanilijev sladkor
- 2.5 dl mleka
- 2,5 dl sladke smetane
- 1 žlica škrobove moke (gustina)