
To dovršeno specialiteto z aromo agrumov lahko brez bojazni postavite pred še tako izbirčna usta.
- Belo polento skuhamo. Skuhano zlijemo na pekač, ki smo ga prekrili s prozorno folijo ter posujemo s sesekljanimi pistacijami. Ohladimo.
- Agrume narežemo na krhlje.
- Ribo narežemo na tanke rezine, prelijemo s sokom agrumov, medom, olivnim oljem ter začinimo.
- Postavimo vsaj za 1 uro v hladilnik, da se riba marinira.
- Liste bazilike stremo v terilniku, dodamo rumenjak, limonin sok in začinimo.
- Mešamo, počasi dodajamo še olivno olje, tako da dobimo »zeleno majonezo«.
- Marinirano ribo postavimo na krožnik, dodamo fileje agrumov, opečeno polento ter pokapljamo z bazilično majonezo.
Mariniran losos z agrumi na opečeni beli polenti s pistacijo in bazilično majonezo




Sestavine
- 200 g file sveže ribe (losos, morska žaba, brancin ... )
- 1 limona
- 1 pomaranča
- 1 limeta
- 1 rdeča grenivka
- sol, poper Maestro
- pol žličke medu
- 40 g bele polente Zlato polje
- 1 šop bazilike
- olivno olje
- 1 rumenjak