Med testo za kruh želim zamesiti cela žitna zrna (kašo), da bo kruh prehransko bogatejši. Se bodo med peko dovolj zmehčala?

Odgovor je ne. Žitno kašo dodajte med testo tako, da jo pred tem namočite za vsaj 8 ur, potem vsaj napol skuhate (med lahnim vrenjem približno 20 minut), nato ohladite na sobno temperaturo. Tako pripravljena kaša bo toplotno obdelana, mehka in predvsem bo dodala pečenemu kruhu del sočnosti, vlažnosti, kruh bo tako dlje svež. Če bi vmešali surovo kašo kar iz zavitka, bi kaša med vzhajanjem in peko črpala vodo iz testa in kruh bi postal suh, drobljiv, hitro bi izgubil svežino.

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.