
Že poznate kamut? Bližnji sorodnik pšenice je polnozrnato žito, ki je največkrat pridelano povsem organsko ter vsebuje kopico zdravih hranil. Za pokušnjo vam ponujamo spodnji recept.
- Kolerabice očistimo, izdolbemo in jih blanširamo v rahlo osoljenem kropu.
- Na olivnem olju prepražimo drobno sesekljano čebulo, dodamo narezane jurčke, na kocke narezane ostanke kolerabice in papriko, rahlo prepražimo.
- Dodamo skuhani bio kamut, po okusu malce začinimo, zalijemo in podušimo.
- S pripravljenim nadevom nadevamo blanširane kolerabice, jih prekrijemo s koščkom sira ter jih v pečici še rahlo zapečemo.
- Za oblogo in bolj svež okus uporabimo sotirane kocke olupljenega svežega paradižnika z baziliko.
- Iz preostanka izdolbene kolerabice pripravimo gosto kašo, ki jo ponudimo kot omako.
Mlada kolerabica, nadevana s kamutom in jurčki na podušenem paradižniku z baziliko




Sestavine
- 400 g mladih kolerabic
- 40 g bio kamuta Natura ali Zlato polje
- 40 g jurčkov (ali mavrahov)
- sol, drobnjak, timijan, peteršilj Maestro
- 20 g čebule
- sveža bazilika
- 10 g rdeče paprike
- 10 g zelene paprike
- 200 g svežega paradižnika
- 4 žlice olivnega olja
- 20 g lahkega sira