
- Indijske oreščke operemo in namočimo v topli vodi za štiri ure, nato jih odcedimo.
- V skledo mešalnika dodamo namočene indijske oreščke in liste sveže mete ter premešamo. Mešamo toliko časa, da bodo oreščki ostali grobo mleti.
- Sedaj dodamo konopljina semena, kokosovo moko, sok in naribano lupino ene limete. Dodamo še stopljeno kokosovo olje in agavin sirup. Vse skupaj dobro premešamo.
- Med mešanjem se bodo sestavine najverjetneje prijele na stene posode, zato jih z lopatko nekajkrat potisnemo proti dnu posode in ponovno premešamo.
- Maso za mojito kroglice prestavimo v skledo, jo pokrijemo in pustimo stati v hladilniku eno uro, da se masa nekoliko ohladi.
- Sedaj z dlanmi oblikujemo kroglice, vsaka naj tehta približno 20 gramov.
- Pripravimo posip tako da zmešamo konopljina semena in sveže naribano lupinico limete.
- Oblikovane kroglice povaljamo še v posipu in shranimo v hladilnik za vsaj dve uri.
Mojito presne konopljine kroglice




Sestavine
70 g Natura bio konopljinih semen
130 g indijskih oreščkov
30 g kokosove moke
Sok in lupina ene limete
25 listov sveže mete
6 žlic kokosovega olja
6 žlic agavinega sirupa
Sestavine za posip:
50 g konopljinih semen
Lupinica ene limete