
Iz müslija lahko pripravimo tudi odlične sladice. Predlagamo pripravo rahlega pudinga iz müslija.
- Mleko sladkamo in vanj zakuhamo pšenični zdrob in müslije. Maso ohladimo.
- Dodamo ji rumenjake in dobro premešamo. Iz beljakov naredimo sneg in ga počasi vmešamo v maso.
- Modele za puding premažemo z maslom in potresemo s sladkorjem.
- Vanje nadevamo maso do 2/3 višine modela.
- Kuhamo v vodni kopeli 20 do 30 minut, odvisno od velikosti modela.
- Postrežemo z malinovo omako, ki smo jo naredili tako, da smo maline (lahko tudi zamrznjene) zmešali s sladkorjem, pustili stati približno uro in potem pretlačili skozi sito.
Müslijev puding z malinovo omako




Sestavine
- 5 dl mleka
- 2 žlici sladkorja
- 1 vaniljev sladkor Dolcela
- 2 žlici pšeničnega zdroba Griz Zlato polje
- 80 g polnozrnatih müslijev Zlato polje
- 4 jajca
- maslo za premaz modela
- sladkor
Omaka:
- 100 g malin
- 3 žlice sladkorja