Na kaj naj bom pozorna pri sušenju v gospodinjskem etažnem sušilniku za sadje in zelenjavo?

Preprost odgovor: na ustrezno temperaturo, še prej pripravo živil in na zračenje.

Tanjše rezine jabolk z veliko rezno ploskvijo so suhe mnogo hitreje kot debeli krhlji jabolk, zato ni nikoli enotnega pravila glede časa sušenja. Med sušenjem zato na nekaj ur pregledujemo, kako sušenje napreduje in ukrepamo po potrebi z obračanjem kosov na posameznem pladnju in odstranjevanjem tistih, ki so že posušeni.

Pazimo tudi, da ne sušimo pri previsoki temperaturi. Za sadje je najvišja priporočljiva temperatura 65 ºC, za zelenjavo 60 ºC ter za zelišča in gobe 50 ºC. V marsikaterem sušilniku lahko nastavimo le stopnjo sušenja, zato poglejte v navodila aparata, kaj predstavlja posamezna stopnja in primerno izberite.

Prostor, kjer sušimo, pogosto zračimo. Ampak to boste (zaradi vročine in sopare) gotovo sami opazili. 🙂

Izberi si recept

Sestavine

Čas priprave

Zahtevnost

Tip obroka

Dobre novice

Prijavite se na Žitova elektronska obvestila

Naše znamke

Žito+

Kruh

Žito je že več kot pol stoletja sinonim za okusen, svež kruh, pekovsko pecivo in druge pekovske in slaščičarske izdelke.

Zamrznjene dobrote

Zamrznjene dobrote so popestritev jedilnika za vse, ki kljub pomanjkanju časa prisegajo na okusne, polnovredne obroke.

 

Zlato polje+

Riži, testenine, kaše, kosmiči, zdrobi in žita za zajtrk… Zlato polje je sinonim za sodobno kuhinjo.

Maestro+

Že desetletja so začimbe, dišavnice, začimbne mešanice in dodatki jedem Maestro navdih za ustvarjanje v kuhinji.

Natura+

Žita, kaše, kosmiči, moke, stročnice in izdelke iz soje v veliki meri pridelujejo domači pridelovalci.

Gorenjka+

Polna vsega dobrega nas čokolada Gorenjka razvaja že več kot 90 let. Za sladko razvajanje ali izvirno darilo.

1001 cvet+

Zeliščne, sadne in prave čaje 1001 CVET poznajo in uporabljajo vsa slovenska gospodinjstva.

Šumi+

Šumi v svoji 135-letni sladki zgodovini ponuja širok izbor pravih slastnih mojstrovin.