
Ste se naveličali vsakdanjih krompirjevih jedi? Svoj jedilnik lahko popestrite z nadevanim krompirjem, ki ponuja skorajda nešteto možnosti priprave.
- Krompir olupimo in izdolbemo ter ga do polovice skuhamo v slani vodi.
- Na olju prepražimo sesekljano čebulo, dodamo na kocke narezane gobe in muškatno bučo, začinimo ter dušimo, da ostane meso buče še malo trdo.
- Skoraj hladnemu nadevu dodamo v slani vodi kuhan riž, jajce in jogurt.
- Z nadevom napolnimo izdolbine v krompirju, povrhu pa pokrijemo z rezino sira.
- Zložimo jih v pekač, postavimo v pečico ter pečemo na 180 °C približno 15 min.
Nadevan krompir z dolgozrnatim rižem, muškatnimi bučami in gobami




Sestavine
- 8 srednje velike krompirje
- 8 dag gob
- 8 dag muškatne buče
- 8 dag dolgozrnatega riža Zlato polje
- 1 žlica olivnega olja
- 1 nasekljana čebula
- peteršilj Maestro
- 4 dag sira
- 1 dl lahkega jogurta
- 1 jajce
- sol in poper po okusu Maestro