
Ovseni kosmiči so pravi kameleon v kuhinji. V spodnjem receptu jih poskusite panirane s kozicami.
- Paradižnike prepražimo na olivnem olju, dodamo sladkor, začinimo in pokuhamo.
- Prepasiramo in ohladimo.
- Ohlajenim paradižnikom dodamo majonezo in kislo smetano ter po potrebi začinimo (po želji lahko dodamo malo čilija).
- Kozice začinimo, jih povaljamo v moki, v napol stepenem beljaku, nato pa še v kosmičih.
- Spečemo jih na olivnem olju.
- Spečene položimo na papirnat prtiček, da popije odvečno maščobo.
Ocvrte kozice z ovsenimi kosmiči




Sestavine
- 20 kom kozic
- 100 g ovsenih kosmičev Natura
- 2 beljaka
- sol, poper Maestro
- 60 g ostre moke Žito
- 200 g paradižnika
- žlica sladkorja
- 2 žlici majoneze
- 1 žlica kisle smetane
- olivno olje